|
|
Cydr Lubelski 4,5% alk. 0,4L
Cena:
5,90 zł
Cydr, inaczej jabłecznik (fr. cidre, ang. cider) – napój alkoholowy, przefermentowany sok z dojrzałych jabłek (niedoprawiany cukrem. Odznacza się świeżym aromatem i lekko słodkawym, kwaskowo-orzeźwiającym smakiem jabłek, dobrze gasi pragnienie. Wytwarzany przez fermentację moszczu jabłecznego w sposób zbliżony do produkcji piwa techniką górnej fermentacji. Jest on szczególnie popularny w Wielkiej Brytanii, północnej Francji, Belgii, Irlandii i na Litwie. Od początku XIX w. jest również produkowany w Polsce. |
Cydr Lubelski 4,5% alk. 0,5L Puszka
Cena:
4,20 zł
Cydr, inaczej jabłecznik (fr. cidre, ang. cider) – napój alkoholowy, przefermentowany sok z dojrzałych jabłek (niedoprawiany cukrem. Odznacza się świeżym aromatem i lekko słodkawym, kwaskowo-orzeźwiającym smakiem jabłek, dobrze gasi pragnienie. Wytwarzany przez fermentację moszczu jabłecznego w sposób zbliżony do produkcji piwa techniką górnej fermentacji. Jest on szczególnie popularny w Wielkiej Brytanii, północnej Francji, Belgii, Irlandii i na Litwie. Od początku XIX w. jest również produkowany w Polsce. |
Cydr Lubelski 4,5% alk. 1L
Cena:
9,20 zł
Cydr, inaczej jabłecznik (fr. cidre, ang. cider) – napój alkoholowy, przefermentowany sok z dojrzałych jabłek (niedoprawiany cukrem. Odznacza się świeżym aromatem i lekko słodkawym, kwaskowo-orzeźwiającym smakiem jabłek, dobrze gasi pragnienie. Wytwarzany przez fermentację moszczu jabłecznego w sposób zbliżony do produkcji piwa techniką górnej fermentacji. Jest on szczególnie popularny w Wielkiej Brytanii, północnej Francji, Belgii, Irlandii i na Litwie. Od początku XIX w. jest również produkowany w Polsce. |