|
|
Bardolino Chiaretto DOC Almadi 0,75l
Cena:
38,00 zł
UWAGA!!! NIE WYSYŁAMY ALKOHOLU KURIEREM W PRZYPADKU ZAMÓWIEŃ OD OSÓB PRYWATNYCH, TYLKO ODBIÓR OSOBISTY NA UL. ŚW. STANISŁAWA 12 W WARSZAWIE!!! W przypadku opłacenia zamówienia alkoholu z wysyłką, przy zwrocie pieniędzy zostanie potrącona prowizja DOTPAY!
|
Anterra – Pinot Grigio
Cena:
44,00 zł
Delikatne owocowe wino z Wenecji o pięknej żółto-słomkowej barwie. Świetnie zachowana równowaga między kwasowością a słodyczą. Wytrawne o eleganckim, kwiatowym bukiecie. Rekomendowane jako aperitif, do zup, ryb, owoców morza i białego mięsa. Anterra, lub „starożytny ląd” po włosku, odnosi się do długiej, bogatej historii upraw winorośli w regionie Veneto. Szczep: Pinot Grigio.
|
Anterra Pinot Noir
Cena:
43,00 zł
Przyjemne owocowe aromaty wiśni, śliwki i truskawki z akcentem białego pieprzu, goździków, dymu. Wino pełne, ale nie ciężkie znamomicie pasujące do większości potraw. Szczep: 100% Pinot Noir.
|
Bacarossa I.G.P
Cena:
121,00 zł
Bacarossa to czerwone wytrawne ze szczepu Nero Buono. Wino otrzymało 98 punktów od Luca Maronii |
Baglio Onuri Nerello Mascalese I.G.T.
Cena:
74,00 zł
To czerwone wino uzyskało 97 punktów od Luca Maronii
|
Barbaresco Ronchi Albino Rocca D.O.C.G.
Cena:
300,00 zł
Barbaresco Ronchi to wspaniałe wino produkowane przez winnicę Albino Rocca, znajdującą się w regionie Piemont we Włoszech. Wino to jest wykonane z winogron nebbiolo, które są uprawiane na stromych zboczach wzgórz Barbaresco, co nadaje mu intensywny i złożony charakter. W kolorze jest intensywny, rubinowy z ceglastymi refleksami. W zapachu można wyczuć aromaty dojrzałych owoców, takich jak czereśnie, truskawki i jagody, wzbogacone nutami przypraw, takich jak goździki i wanilia, a także subtelne nuty ziół. W smaku jest pełne i złożone, z miękkimi taninami i dobrze zbalansowaną kwasowością, z nutami owoców i korzeni w tle. Posmak jest długi i przyjemny. Barbaresco Ronchi to wino, które świetnie sprawdzi się do dań mięsnych, takich jak dziczyzna, wołowina i jagnięcina oraz do serów, takich jak pecorino i gorgonzola. Wino to najlepiej podawać w temperaturze pokojowej, po uprzednim otwarciu na około godzinę, aby uwolnić jego pełny potencjał smakowy. |
Barolo Ciabot Berton D.O.C.G.
Cena:
250,00 zł
Barolo Ciabot Berton to wyśmienite czerwone wino pochodzące z regionu Piemont we Włoszech, które jest produkowane z jednej z najważniejszych odmian winorośli w regionie - Nebbiolo. Barolo Ciabot Berton to wino o ciemno rubinowej barwie, którego aromat jest bogaty i złożony. W nosie można wyczuć nuty wiśni, czereśni, czerwonych owoców i przypraw, takich jak pieprz czy gałka muszkatołowa. W ustach wino to jest pełne i bogate, o dobrze zrównoważonych taninach i wyraźnej kwasowości, co czyni je idealnym do leżakowania, wino leżakuje w beczce 24 miesiące. Smak wina jest intensywny i długi, z nutami owocowymi i pikantnymi, a zakończenie jest eleganckie i harmonijne. Wino doskonale pasuje do potraw kuchni włoskiej. Wino to jest najlepiej podawane w temperaturze pokojowej, po wcześniejszym otwarciu na kilka godzin lub dekantacji, aby uzyskać pełnię smaku i aromatu. |
Barolo Roggieri Ciabot Berton D.O.C.G.
Cena:
308,00 zł
Barolo Roggeri Ciabot Berton to czerwone wino z regionu Piemont we Włoszech, które jest wykonane w 100% z odmiany winogron Nebbiolo. Wino to pochodzi z winnicy Ciabot Berton, wino leżakuje w beczce aż 30 miesięcy. Barolo to jedno z najbardziej prestiżowych win we Włoszech, a Ciabot Berton jest jednym z najlepszych producentów tego wina. Wino to ma intensywny aromat czerwonych owoców, takich jak wiśnie i maliny, a także nuty kawy, skóry i przypraw. W ustach jest pełne, z dobrze zintegrowanymi taninami i długim finiszem. Barolo Roggeri Ciabot Berton to wino, które najlepiej podawać do mięs czerwonych, takich jak wołowina, dziczyzna i jagnięcina. Doskonale pasuje też do potraw z grzybami, takich jak risotto z pieczarkami, oraz do twardych serów, takich jak parmezan czy pecorino. |
Ca(de)io Bianco
Cena:
35,00 zł
Sycylijskie białe wino o jasnosłomkowej barwie. Przyjemne aromaty brzoskwiń z niuansami minerałów. W smaku świeże i trwałe. Polecane do rybnych hors d’hoeuvre, makaronów z sardynką lub sosem pomidorowym, grillowanego ptactwa i kurczaka. Kompozycja: Inzolia, Catarratto.
|
Ca(de)io Rosso
Cena:
35,00 zł
Głębokorubinowa barwa. Owocowe aromaty morwy i śliwki. Wino świeże, lekko gorzkie, trwałe, dobrze zbudowane. Rekomendowane do surowej szynki, melona, makaronów z sardynką, grillowanego białego i czerwonego mięsa oraz grillowanej ryby. Szczep: Sangiovese.
|
Castel Firmian Pinot Grigio Riserva
Cena:
76,00 zł
60% wina po procesie fermentacji dojrzewa przez 6-8 miesięcy w dębowej beczce i następnie jest łączone z winem, które pozostało w kadziach ze stali nierdzewnej. Nos z dojrzałymi owocami (biała brzoskwinia, gruszka), rumiankiem oraz słodkimi nutami wanilii. W smaku harmonijne, eleganckie, czyste. Idealne jako aperitif, a także do makaronów, ryb i białego mięsa. Szczep: Pinot Grigio.
|
Castel Firmian Teroldego Rotaliano Riserva
Cena:
74,00 zł
Królewskie wino Trydentu (Trentino). Rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. Nos intensywny, bogaty w nuty owoców leśnych, szczególnie jagody, jeżyny, maliny. W smaku wytrawne, harmonijne, owocowe, z aksamitnymi taninami. Znakomite do lasagne, pieczonego i grillowanego mięsa oraz potraw kuchni Trydentu. Szczep: Teroldego Rotaliano.
|
Castel Firmian Teroldego Rotaliano Trentino
Cena:
64,00 zł
Wino ma rubinowy kolor z fioletowymi refleksami, intensywny bukiet z nutami jagód , jeżyn oraz malin daje wspaniałe taniny i dobrze zbudowaną strukturalne. Wino to doskonałe dopełnienie do tradycyjnych potraw. Dobrze pasuje do potraw bogatych, pieczonych i grillowanych mięs lub przyprawionych serów.
|
Chianti
Cena:
65,00 zł
Wino o rubinowej barwie z etykietą przedstawiającą XIV wiecznego polityka i historyka Francesco Guicciardini. Intensywny i trwały bukiet. W smaku wytrawne, dobrze ułożone, przyjemne. Polecane do większości potraw. Kompozycja: 90% Sangiovese, 10% inne.
|
Donnaluce I.G.P.
Cena:
121,00 zł
Donnaluce to wytrawne wino białe produkowane ze szczepu Malvasia, Greco oraz Chardonnay. Pochodzi z włoskiego Lazio. Wino uzyskało 99 punktów od Luca Maronii. |
Eight Sense
Cena:
110,00 zł
Wino z winnic położonych niedaleko Carosino (Puglia). Dojrzewa w amerykańskiej i francuskiej dębowej tonneaux przez 6 miesięcy. Rubinowa barwa. Bukiet przywołuje wspomnienie śliwki i dojrzałych czerwonych owoców. Aksamitna struktura. Rekomendowane do pikantnych dań, jagnięciny, dziczyzny w ciężkich sosach, twardych serów. Szczep: 100% Primitivo di Manduria.
|
Epos Frascati Superiore Riserva D.O.C.G
Cena:
85,00 zł
To czerwone sycylijskie wino to połączenie rodzimych odmian Malvasia di Candia i Malvasia del Lazio z niewielką domieszką Trebbiano. Przed butelkowaniem dojrzewało na osadzie z drożdży w kadziach ze stali nierdzewnej oraz w drewnianych beczkach. Wino otrzymało trzy kieliszki Gambero Rosso |
Feudo Arancio Grillo
Cena:
50,00 zł
Perfekcyjnie oddany charakter sycylijskiej odmiany Grillo. Tropikalne aromaty z charakterystyczną nutą mango oraz owocu papaja w połączeniu z refleksami jaśminu i białych kwiatów. Wino wyważone, harmonijne, o delikatnej kwasowości. Rekomendowane do owoców morza, białego mięsa, pieczonej ryby, makaronów, warzyw. Idealne do carpaccio. Szczep: Grillo.
|
Feudo Arancio Nero d’Avola
Cena:
50,00 zł
Wino z Sycylii z regionu Sambuca położonego w pobliżu jeziora Arancio. W smaku żywe z nutami czarnej porzeczki i lukrecji, z odrobiną słodyczy, o bardzo przyjemnym zakończeniu. Polecane do makaronów, risotto, serów.Szczep: Nero d’Avola.
|
Feudo Arancio Rosso Reserva
Cena:
70,00 zł
Wino to wyraża elegancję i owocność Nero d’Avola, historycznej odmiany winorośli sycylijskiej. Barwa intensywnie czerwona bogato złożone. Wino dojrzałe z nutami jeżyn, malin, wiśni oraz aromatem fiołków, tytoniu i wanilii pochodzące ze starzenia się w drewnie. W smaku miękkie i soczyste z eleganckimi i delikatnymi taninami. Wino to wykazuje doskonałą strukturę i ciało. Idealne do przyprawionych serów i wędlin, czerwonego mięsa i pieczonych ryb. Temperatura przechowywania 16-18 °C
|
GABI DI GABI TOSCANA IGT CZERWONE WYTRAWNE
Cena:
41,00 zł
Doskonałe wino klasy IGT powstałe z Toskańskich winorośli szczepu Sangiovese charakteryzuje się pięknym, rubinowym kolorem, bukietem pełnym owoców z wyraźnie wyczuwalną nutą wiśni i niuansem fiołków. Leżakowane przez 6 miesięcy w dębowych beczkach nabrało krągłego fi niszu z akcentem wanilii. Polecane do przystawek, serów, dań na bazie makaronów i czerwonych mięs. Podawać w temperaturze 16-17oC. Szczep: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo Nero.
|