Kontakt z nami

gg: 7130255

tel.: +48 22 2925937
lub + 48 601 602 652
fax: +48 22 292 47 88
skype: wineport1
E-mail: wineport@wineport.pl

Aktualne promocje

GWARANCJA NAJNIŻSZEJ CENY - PORÓWNAJ NAS Z KONKURENCJĄ - DETALE W REGULAMINIE SKLEPU !!!!

Polityka Prywatności

Polityka prywatności



Wstęp

Szanowny Kliencie,

Dbamy o bezpieczeństwo danych osobowych naszych klientów. Przywiązujemy dużą uwagę do ochrony prywatności Użytkowników witryny www.wineport.pl. Poniższy dokument wyjaśnia zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o Użytkownikach tej witryny.

Jako klient sklepu  i Użytkownik witryny masz prawo do informacji o sposobach przechowywania Twoich danych, a także o podmiotach za to odpowiedzialnych.

Zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z poźn. zm.) podajemy, że właścicielem witryny www.wineport.pl jest WINEPORT - Dariusz Burzyński z siedzibą w Nowy Dwór Mazowiecki przy ul.Mazowiecka 6/22 , 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki. Firma WINEPORT - Dariusz Burzyński, posiada nr NIP: 531-126-22-59 i REGON: 140 968 530

Dokonywanie zakupów w sklepie stacjonarnym WINEPORT, oraz korzystanie z serwisu wineport.pl, odbywa się na zasadach zawartych w Regulaminie i Polityce prywatności.

Jakiekolwiek wprowadzane w przyszłości zmiany niniejszej polityki nie naruszą podstawowej zasady: nigdy nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom nieupoważnionym danych personalnych czy adresowych użytkowników witryny www.wineport.pl.

Jeśli nie zgadzasz się z naszą Polityką prywatności, prosimy, nie odwiedzaj witryny www.wineport.pl, nie rejestruj się w naszym systemie i nie udostępniaj nam żadnych danych dotyczących Twojej osoby. Jeśli masz jakieś pytania lub wątpliwości związane z treścią Polityki prywatności prosimy skontaktuj się z nami wineport@wineport.pl.

 

Ochrona danych osobowych

W czasie korzystania z witryny www.wineport.pl będziemy prosić o podanie niektórych Twoich danych osobowych poprzez wypełnienie różnorodnych formularzy lub w inny sposób, a w szczególności:

dane, o które będziemy prosić w momencie zapisywania się do czasopisma elektronicznego to: adres e-mail;

w momencie dokonywania Rejestracji będziemy Cię prosić o podanie Twojego adresu e-mail, hasła oraz daty urodzenia.

w momencie składania zamówienia będziemy prosić o podanie: imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, pełnego adresu odbiorcy i adresu płatnika.

natomiast do wystawienia faktury na firmę będziemy wymagać podania: numeru NIP, nazwy podmiotu/firmy oraz siedziby/adresu firmy.

Twoje dane osobowe są przetwarzane przez nas tylko i wyłącznie w celu realizacji Twojego zamówienia, komunikacji marketingowo-sprzedażowej, rozpatrywania ewentualnych reklamacji i obsługi pozostałych procesów posprzedażowych, optymalizacji działania systemu oraz dostosowywania oferty do indywidualnych potrzeb. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, której te dane dotyczyły, jeśli niepodane dane są wymagane do jej poprawnego wykonania.

Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133 z dania 29.08.1997 r.) zapewniamy wszystkim Użytkownikom serwisu możliwość wglądu do swoich danych oraz ich poprawiania. Dane te mogą zostać w każdej chwili, na Twoją prośbę jako Użytkownika, usunięte z serwera witryny www.wineport.pl. Zmiany w przekazanych nam danych można dokonać w sekcji ‘Moje konto’, przy czym usunięcie danych uniemożliwi dalszą obsługę posprzedażową i korzystanie z pozostałych funkcjonalności witryny.

Ograniczamy zbieranie i używanie danych do niezbędnego minimum do świadczenia usług na najwyższym poziomie. Wszystkie uzyskiwane dane osobowe są chronione i wykorzystywane zgodnie z warunkami określonymi w ustawach: z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 101 z 2002 r. poz. 926, z późn. zm.), z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204 z późn. zm.) oraz w Rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz.1024).

 

Partnerzy

Podane przez Ciebie dane osobowe składowane są na zabezpieczonym serwerze. Nie udostępniamy podanych przez Ciebie informacji żadnym firmom ani osobom, o ile nie jest to bezpośrednio potrzebne do zrealizowania zamówienia i obsługi czasopisma elektronicznego. Okolicznością, w której informacje zgromadzone w naszym systemie trafiają do innej instytucji jest np. realizacja zamówienia, wysyłanie czasopism elektronicznych. Wówczas przekazujemy, również za pomocą zaszyfrowanego połączenia, niezbędne dane teleadresowe.

W przypadku, gdy należność za zamówiony Towar regulowana jest kartą płatniczą, obsługę Klienta przejmuje firma dotpay S.A. operator serwisu dotpay.pl. Twoje dane osobowe składowane są na zabezpieczonym serwerze, a sama transakcja przeprowadzana jest za pośrednictwem protokołu transmisji SSL (Secure Socket Layer v3), zapewniającego pełną poufność.

Nasi partnerzy, aby móc przystąpić do współpracy z nami, muszą sprostać licznym wymaganiom także tym w kwestiach bezpieczeństwa przechowywania danych. W związku z tym możemy zapewnić, że każdy rodzaj powierzonych nam informacji zostanie wykorzystany zgodnie z opisanymi wyżej zasadami.

 

Przechowywanie i ochrona danych

Twoje dane osobowe są przechowywane w zabezpieczonej i odpowiednio do tego przystosowanej bazie danych spełniającej wymogi prywatności i zalecenia Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych oraz wymogi przewidziane w ustawie o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.). Oznacza to że, dane te są widoczne jedynie dla właścicieli (administratorów) sklepu i podmiotów upoważnionych. W żaden sposób nie są one dostępne dla osób trzecich, odwiedzających nasz serwis.

 

Jawne dane osobowe

Twoje dane osobowe podane przy okazji wysyłania komentarzy, a w tym opinii i ocen, do Towarów oraz innych produktów zamieszczonych na stronie www.wineport.pl są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. Nie mamy możliwości zabezpieczyć tych danych, dlatego nie podlegają one ochronie.

 

Subskrypcja bezpłatnych czasopism elektronicznych

Zaprenumerowanie elektronicznych i bezpłatnych czasopism należących do sklepu www.wineport.pl wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego adresu e-mail. Uzyskane w ten sposób dane dodajemy do listy mailingowej. Każdy Użytkownik ma możliwość zapisania się do naszego czasopisma elektronicznego oraz w dowolnym momencie może zrezygnować z chęci otrzymywania naszych wiadomości, bez podawania przyczyny.

 

Pasywne zbieranie informacji – pliki Cookies

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii głównie w celach reklamowych, statystycznych, w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz na potrzeby współpracy z naszymi reklamodawcami, firmami badawczymi czy też dostawcami aplikacji multimedialnych. Ustawienia dotyczące plików cookie można zmienić w programie do obsługi Internetu. Kontynuacja przeglądania serwisu www.wineport.pl bez zmian ustawień przeglądarki internetowej oznacza Państwa zgodę na użycie plików cookies.

Podczas poruszania się po stronie www.wineport.pl pewne anonimowe informacje mogą zostać zebrane w sposób pasywny (to znaczy bez ich aktywnego przekazania przez użytkownika), przy zastosowaniu różnych technologii, takich jak pliki Cookies, znaczniki internetowe czy pliki „Web beacon”, oraz przez zbieranie danych nawigacyjnych (za pomocą plików rejestrów, rejestrów serwera czy mechanizmu „clickstream”). Przeglądarka internetowa automatycznie przekazuje do tej strony pewne anonimowe informacje, takie jak adres URL strony, z której Użytkownik korzystał bezpośrednio wcześniej, oraz adres IP i wersję przeglądarki internetowej zainstalowanej na komputerze Użytkownika. Strona ta może także pobierać anonimowe informacje z komputera Użytkownika za pomocą plików cookies, znaczników internetowych lub plików „Web beacon”. Można ustawić w przeglądarce, aby informowała, kiedy wysyłany jest plik cookies, lub aby odrzucała wszystkie pliki cookies, jednak bez włączonej opcji obsługi plików cookies pewne funkcje naszej strony mogą nie działać.

Zebrane w pasywny sposób anonimowe informacje będziemy wykorzystywać w celu zapewnienia odwiedzającym stronę lepszej obsługi, dostosowania strony do Twoich preferencji, kompilowania i analizowania danych statystycznych i trendów, administrowania stroną i jej doskonalenia. Takie informacje nie są łączone z danymi osobowymi zebranymi w inny sposób na stronie, o ile jako Użytkownik nie wyrazisz na to zgody. Przechowywane przez WINEPORT - Dariusz Burzyński zebrane pasywnie informacje nie powoduje zmian konfiguracyjnych w telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym poprzez jakie poruszasz się po stronie www.wineport.pl

W każdej przeglądarce zarządzanie plikami cookie wygląda inaczej, poniżej przykłady jak można wyłączyć pliki cookie

Mozilla Firefox - w menu Narzędzia należy wybrać Opcje i w nich zakładkę Prywatność – można usunąć pojedyncze pliki cookie poszczególnych stron internetowych lub nie wyrazić zgody na śledzenie.

Internet Explorer - w menu Narzędzia należy wybrać Opcje internetowe i w nich zakładkę Prywatność – tutaj suwakiem można regulować poziom prywatności albo po przejściu do prywatności dla witryn można zarządzać ustawieniami poszczególnych stron internetowych.

Google Chrome - w menu Narzędzia należy wybrać Wyczyść dane przeglądania, a poprzez link Więcej informacji można przejść do szczegółowego opisu funkcji prywatności przeglądarki.

Opera - w menu Ustawienia należy wybrać Wyczyść historię przeglądania lub poprzez link Zarządzaj ciasteczkami można przejść do bardziej zaawansowanych opcji dla poszczególnych witryn.

Apple Safari - w menu Preferencje należy wybrać Prywatność – tutaj można wyłączyć pliki cookie.

Telefony i urządzenia mobilne - każdy telefon czy też inne urządzenie mobilne może funkcję plików cookie obsługiwać w inny sposób. Informacje dotyczące sposobu przechowywania plików cookie powinny znajdować się na stronie internetowej producenta urządzenia mobilnego.

 

Logi systemowe/Dane techniczne

Do celów statystycznych zbieramy informacje o wykorzystywaniu naszych stron przez Użytkowników posługując się logami systemowymi naszych serwerów. Zbierane są m.in. następujące informacje: data połączenia, adres IP, URL odwiedzanej strony, rodzaj systemu operacyjnego, rodzaj przeglądarki. Posługujemy się tymi danymi, aby dostosowywać nasz system do wymogów naszych Użytkowników.

Prawa autorskie

Cała treść witryny znajdująca się pod adresem www.wineport.pl oraz komercyjne materiały nie mogą być wykorzystywane na innych stronach WWW bez naszej pisemnej zgody. Są to publikacje stworzone przez nas, lub inne osoby z nami współpracujące, a więc chronione prawem autorskim i wykorzystywanie ich bez naszej wiedzy jest łamaniem prawa polskiego.

W przypadku pytań czy uwag użytkowników dotyczących warunków korzystania ze sklepu, czy ochrony prywatności, prosimy o przesłanie poczty elektronicznej na adres wineport@wineport.pl.

Rabaty

3% RABATU PRZY ZAKUPACH POWYŻEJ 500PLN 5% RABATU PRZY ZAKUPACH POWYŻEJ 1000PLN - 7% RABATU PRZY ZAKUPACH POWYŻEJ 1500PLN - 10% RABATU PRZY ZAKUPACH POWYŻEJ 4000PLN - UWAGA ZAPOZNAJ SIĘ Z REGULAMINEM!

Sonda

Jak często piję wino

Statystyki

Produktów:
1697
Kategorii:
160
Nowości:
11
Promocje:
0

Cenniki do pobrania

Sklep internetowy Shoper.pl