Brak produktów w koszyku.
Koniak D’Aincourt Rare XO Grande Champagne 40% 0,7l
1790,00 zł
Poprzednia najniższa cena: 1790,00 zł.
D’Aincourt Extra to mieszanka dwunastu eaux-de-vie, dojrzewających od 25 do 70 lat w beczkach z dębu limuzynowego. Beczki te pełne są wyłącznie najlepszych i najlepiej zachowanych roczników. Trunek ma głęboko złotą barwę z refleksami barwy pomarańczowo-miedzianej. Jeden rzut oka pozwala rozpoznać i docenić jego gładką, oleistą konsystencję. Nos nieprawdopodobnie wręcz dojrzały i złożony, pełen tych nut, których oczekuje się po koniakach z Grande Champagne: jak w dojrzałym rancio wyczujemy przejrzałe owoce, orzechy, rodzynki sułtańskie, pieczone gruszki i miód, skontrowane pikantnym cynamonem, akcentami fig i gałki muszkatołowej oraz wanilii i dobrego cygara. W ustach złożony i wyważony – niezrównana kompozycja pieczonych, duszonych i kandyzowanych owoców, takich jak morele, gruszki, śliwki i pomarańcze, z delikatnymi nutami irysów i narcyzów, a także pikantnymi akcentami szafranu, dymu i kory dębowej. Finisz nieskończenie długi, po prostu zniewalający.
D’Aincourt Extra to koniak dla mężczyzn charyzmatycznych, bystrych i przenikliwych, umiejących rozkoszować się doczesnością. Dla ambitnych twórców i tytanów pracy, stale dążących do sukcesu i samorozwoju. A także dla twórczyń i tytanek – o ile dobrze czują się w silnie zmaskulinizowanym towarzystwie. Jako dodatek polecamy doskonałe cygaro.
D’Aincourt to prestiżowa marka najszlachetniejszych koniaków, pochodzących wyłącznie z Grande Champagne. Zadebiutowała niedawno, w 2014 roku, ale stojąca za nią firma, pozostająca w rękach jednej i tej samej rodziny od siedmiu pokoleń, ma już ponad 170-letnią historię. Inspiracją dla D’Aincourt były postacie wielkich bohaterów francuskiej przeszłości – wysokich rangą oficerów armii Napoleona I, znanych nie tylko ze swych zdolności przywódczych, heroizmu, śmiałości i lojalności, lecz także wyszukanego smaku i talentów dyplomatycznych. Właściciele marki mieli na uwadze przede wszystkim jednego – Armanda Augustina Louisa de Caulaincourt, księcia Vicenzy, generała i ambasadora Francji w Petersburgu. Był on przodkiem rodziny – jednym z tych, którzy dostąpili w swym życiu najwyższych zaszczytów.
Otwarcie nawiązujący do imperialnych i wojskowych tradycji, koniak D’Aincourt wyróżnia się srebrną broszą, która przypominać ma order – dokładnie taki, jakim wynagradzano dzielną, wojowniczą postawę na polu bitwy. Autorem koncepcji butelki jest Patrick Norguet, projektant współpracujący z największymi i najbardziej ekskluzywnymi markami. Postawił na genialny kontrast między prostą elegancją a jaskrawym luksusem, nawiązując mimochodem do symboliki solarnej i przypisywanego Ludwikowi XIV powiedzenia “l’État, c’est moi”. Ma to być hołd dla idei męskości – lecz nie tej brutalnej i nieokrzesanej, a tej łączącej pozorne przeciwieństwa – stanowczość, siłę i twardy charakter z wrażliwością estetyczną i wyrafinowaniem.
Firma produkująca D’Aincourt powstała w 1848 roku. Ma 130 hektarów upraw winorośli, głównie odmiany ugni blanc. Przez lata dostarczała swoje wyroby wielkim domom koniakowym jako składnik blendów, ale też gromadziła bezcenne eaux-de-vie. Dzięki temu w jej piwnicach znajdują się beczki wypełnione nawet stuletnim trunkiem (sic!), i trunek ten trafia następnie – w ilościach określonych umiejętnie i ze znawstwem przez mistrza piwnicy – do koniaków D’Aincourt.
Out of stock
Description
D’Aincourt Extra to mieszanka dwunastu eaux-de-vie, dojrzewających od 25 do 70 lat w beczkach z dębu limuzynowego. Beczki te pełne są wyłącznie najlepszych i najlepiej zachowanych roczników. Trunek ma głęboko złotą barwę z refleksami barwy pomarańczowo-miedzianej. Jeden rzut oka pozwala rozpoznać i docenić jego gładką, oleistą konsystencję. Nos nieprawdopodobnie wręcz dojrzały i złożony, pełen tych nut, których oczekuje się po koniakach z Grande Champagne: jak w dojrzałym rancio wyczujemy przejrzałe owoce, orzechy, rodzynki sułtańskie, pieczone gruszki i miód, skontrowane pikantnym cynamonem, akcentami fig i gałki muszkatołowej oraz wanilii i dobrego cygara. W ustach złożony i wyważony – niezrównana kompozycja pieczonych, duszonych i kandyzowanych owoców, takich jak morele, gruszki, śliwki i pomarańcze, z delikatnymi nutami irysów i narcyzów, a także pikantnymi akcentami szafranu, dymu i kory dębowej. Finisz nieskończenie długi, po prostu zniewalający.
D’Aincourt Extra to koniak dla mężczyzn charyzmatycznych, bystrych i przenikliwych, umiejących rozkoszować się doczesnością. Dla ambitnych twórców i tytanów pracy, stale dążących do sukcesu i samorozwoju. A także dla twórczyń i tytanek – o ile dobrze czują się w silnie zmaskulinizowanym towarzystwie. Jako dodatek polecamy doskonałe cygaro.
D’Aincourt to prestiżowa marka najszlachetniejszych koniaków, pochodzących wyłącznie z Grande Champagne. Zadebiutowała niedawno, w 2014 roku, ale stojąca za nią firma, pozostająca w rękach jednej i tej samej rodziny od siedmiu pokoleń, ma już ponad 170-letnią historię. Inspiracją dla D’Aincourt były postacie wielkich bohaterów francuskiej przeszłości – wysokich rangą oficerów armii Napoleona I, znanych nie tylko ze swych zdolności przywódczych, heroizmu, śmiałości i lojalności, lecz także wyszukanego smaku i talentów dyplomatycznych. Właściciele marki mieli na uwadze przede wszystkim jednego – Armanda Augustina Louisa de Caulaincourt, księcia Vicenzy, generała i ambasadora Francji w Petersburgu. Był on przodkiem rodziny – jednym z tych, którzy dostąpili w swym życiu najwyższych zaszczytów.
Otwarcie nawiązujący do imperialnych i wojskowych tradycji, koniak D’Aincourt wyróżnia się srebrną broszą, która przypominać ma order – dokładnie taki, jakim wynagradzano dzielną, wojowniczą postawę na polu bitwy. Autorem koncepcji butelki jest Patrick Norguet, projektant współpracujący z największymi i najbardziej ekskluzywnymi markami. Postawił na genialny kontrast między prostą elegancją a jaskrawym luksusem, nawiązując mimochodem do symboliki solarnej i przypisywanego Ludwikowi XIV powiedzenia “l’État, c’est moi”. Ma to być hołd dla idei męskości – lecz nie tej brutalnej i nieokrzesanej, a tej łączącej pozorne przeciwieństwa – stanowczość, siłę i twardy charakter z wrażliwością estetyczną i wyrafinowaniem.
Firma produkująca D’Aincourt powstała w 1848 roku. Ma 130 hektarów upraw winorośli, głównie odmiany ugni blanc. Przez lata dostarczała swoje wyroby wielkim domom koniakowym jako składnik blendów, ale też gromadziła bezcenne eaux-de-vie. Dzięki temu w jej piwnicach znajdują się beczki wypełnione nawet stuletnim trunkiem (sic!), i trunek ten trafia następnie – w ilościach określonych umiejętnie i ze znawstwem przez mistrza piwnicy – do koniaków D’Aincourt.
Reviews
There are no reviews yet.