Brak produktów w koszyku.
18 Primitivo Diciotto Salento I.G.P. 18% 0,75L
136,00 zł
Poprzednia najniższa cena: 136,00 zł.
UWAGA!!! NIE WYSYŁAMY ALKOHOLU KURIEREM W PRZYPADKU ZAMÓWIEŃ OD OSÓB PRYWATNYCH, TYLKO ODBIÓR OSOBISTY NA UL. ŚW. STANISŁAWA 12 W WARSZAWIE!!! W przypadku opłacenia zamówienia alkoholu z wysyłką, przy zwrocie pieniędzy zostanie potrącona prowizja DOTPAY!
Luca Maroni ocenił to wino na 98 punktów w skali parkera takie oceny otrzymują zazwyczaj najdroższe wina świata, to absolutna doskonałość! Przy produkcji “18” dojrzałe winogrona pozostawiane są na krzewie na 3-4 tygodnie, by naturalnie przyschnąć w promieniach apulijskiego słońca. Dzięki temu uzyskują wyższe stężenie cukrów i wszelkich aromatów. Po ręcznym zbiorze z winogron wyciskany jest sok, który następnie przez długi czas (45-60 dni) fermentuje w niskich temperaturach (18-22 st. C). Wysokie, 18%, stężenie alkoholu jest możliwe dzięki użyciu wyselekcjonowanych szczepów drożdży Saccharomyces bayanus.
Wino ma intensywny, rubinowy kolor. W zapachu prym grają wiśnie, prażone orzechy włoskie oraz powidła śliwkowe, natomiast w tle wyczuwalne są gorzka czekolada, tytoń, cynamon i płatki róż. W smaku głębokie, gładkie i dobrze wyważone. Wyraźne ciało pozostawia jedwabiste uczucie. Dobra kwasowość i wyzywająca mineralność. Luca Maroni ocenił to wino na 98 punktów. Polecane do dziczyzny, dojrzewających serów czy duszonych mięs.
Temperatura podawania: 18-20 st. C
Zawartość alkoholu: 18%
Out of stock
Description
UWAGA!!! NIE WYSYŁAMY ALKOHOLU KURIEREM W PRZYPADKU ZAMÓWIEŃ OD OSÓB PRYWATNYCH, TYLKO ODBIÓR OSOBISTY NA UL. ŚW. STANISŁAWA 12 W WARSZAWIE!!! W przypadku opłacenia zamówienia alkoholu z wysyłką, przy zwrocie pieniędzy zostanie potrącona prowizja DOTPAY!
Luca Maroni ocenił to wino na 98 punktów w skali parkera takie oceny otrzymują zazwyczaj najdroższe wina świata, to absolutna doskonałość! Przy produkcji “18” dojrzałe winogrona pozostawiane są na krzewie na 3-4 tygodnie, by naturalnie przyschnąć w promieniach apulijskiego słońca. Dzięki temu uzyskują wyższe stężenie cukrów i wszelkich aromatów. Po ręcznym zbiorze z winogron wyciskany jest sok, który następnie przez długi czas (45-60 dni) fermentuje w niskich temperaturach (18-22 st. C). Wysokie, 18%, stężenie alkoholu jest możliwe dzięki użyciu wyselekcjonowanych szczepów drożdży Saccharomyces bayanus.
Wino ma intensywny, rubinowy kolor. W zapachu prym grają wiśnie, prażone orzechy włoskie oraz powidła śliwkowe, natomiast w tle wyczuwalne są gorzka czekolada, tytoń, cynamon i płatki róż. W smaku głębokie, gładkie i dobrze wyważone. Wyraźne ciało pozostawia jedwabiste uczucie. Dobra kwasowość i wyzywająca mineralność. Luca Maroni ocenił to wino na 98 punktów. Polecane do dziczyzny, dojrzewających serów czy duszonych mięs.
Temperatura podawania: 18-20 st. C
Zawartość alkoholu: 18%
Reviews
There are no reviews yet.