Brak produktów w koszyku.
KAWA COFFEEPORT Dominikana (jednorodna) 250g – ZIARNA
52,00 zł
Poprzednia najniższa cena: 52,00 zł.
Kawy COFFEEPORT to najwyższej jakości gatunki kaw świeżo palonych z całego świata. Selekcja kaw i dobór mieszanek odbywa się pod okiem grupy utytułowanych specjalistów. Kawy są wypalane w naszej manufakturze przez wybitnego specjalistę w małych piecach kultowej firmy Probat, którą można przyrównać do Rolls Royce’a w świecie manufakturowych pieców do kawy. Za jednym razem można w nim wypalić jedynie 100 kg ziaren. Po wypaleniu kawa chłodzona jest powietrzem, a nie wodą, jak w przypadku procesu przemysłowego. Pozwala to zachować pełnię walorów produktu. Cała procedura ma miejsce tuż przed wysyłką- kawa zawsze dotrze do Państwa świeża. Nasze kawy są pakowane w opakowania ze specjalnym wentylem umożliwiającym pozbycie się nadmiaru gazów a zarazem zapobiegającym dostaniu się tlenu do opakowania, co zapobiega zakwaszaniu się kawy.
Dominikana (jednorodna)
Kawa o subtelnym, ale wyraźnym aromacie i pełnym, bogatym smaku z dość wyraźną kwasowością i bardzo miłym owocowo-pomarańczowym akcentem. Jest kawą bardzo wartościową. Poddawana jest obróbce “na mokro”, co potwierdza jej wysoką jakość.
Description
Kawy COFFEEPORT to najwyższej jakości gatunki kaw świeżo palonych z całego świata. Selekcja kaw i dobór mieszanek odbywa się pod okiem grupy utytułowanych specjalistów. Kawy są wypalane w naszej manufakturze przez wybitnego specjalistę w małych piecach kultowej firmy Probat, którą można przyrównać do Rolls Royce’a w świecie manufakturowych pieców do kawy. Za jednym razem można w nim wypalić jedynie 100 kg ziaren. Po wypaleniu kawa chłodzona jest powietrzem, a nie wodą, jak w przypadku procesu przemysłowego. Pozwala to zachować pełnię walorów produktu. Cała procedura ma miejsce tuż przed wysyłką- kawa zawsze dotrze do Państwa świeża. Nasze kawy są pakowane w opakowania ze specjalnym wentylem umożliwiającym pozbycie się nadmiaru gazów a zarazem zapobiegającym dostaniu się tlenu do opakowania, co zapobiega zakwaszaniu się kawy.
Dominikana (jednorodna)
Kawa o subtelnym, ale wyraźnym aromacie i pełnym, bogatym smaku z dość wyraźną kwasowością i bardzo miłym owocowo-pomarańczowym akcentem. Jest kawą bardzo wartościową. Poddawana jest obróbce “na mokro”, co potwierdza jej wysoką jakość.
Reviews
There are no reviews yet.