Brak produktów w koszyku.
Sophenia Synthesis The Blend ICON WINE
189,00 zł
Poprzednia najniższa cena: 189,00 zł.
Rocznik Wyróżnienia i nagrody. 2007 90 punktów – Wine Advocate #184 – eRobert Parker.com . Sierpień 2009 2007 Brązowy Medal – Int. Wine Challenge 2009 – Londyn, Maj 2009 2006 93 punkty – eRobert Parker.com . Grudzień 2008 2006 **** 4 Gwiazdki – Argen…
Out of stock
Description
UWAGA!!! NIE WYSYŁAMY ALKOHOLU KURIEREM W PRZYPADKU ZAMÓWIEŃ OD OSÓB PRYWATNYCH, TYLKO ODBIÓR OSOBISTY NA UL. ŚW. STANISŁAWA 12 W WARSZAWIE!!! W przypadku opłacenia zamówienia alkoholu z wysyłką, przy zwrocie pieniędzy zostanie potrącona prowizja dotpay!
Rocznik Wyróżnienia i nagrody.
2007 90 punktów – Wine Advocate #184 – eRobert Parker.com . Sierpień 2009
2007 Brązowy Medal – Int. Wine Challenge 2009 – Londyn, Maj 2009
2006 93 punkty – eRobert Parker.com . Grudzień 2008
2006 **** 4 Gwiazdki – Argentina Guide 2009 – Decanter, Marzec 2009
2006 89 punktów – Wine Spectator, Październik 2008
2005 ***** 5 Gwiazdek – The Best of Argentine – Decanter, Czerwiec 2008
2006 Złoty Medal – Decanter World Wine Awards 2008
2005 90 punktów – Year`s Best Blends Wine & Spirits, Czerwiec 2008
2005 90 punktów – Wine Enthusiast, Maj 2008
2006 94 punkty – Patterson`s Beverage Journal, Kwiecień 2008
2006 Złoty Medal – Argentine Wine Awards 2008
2005 91 punktów – Wine Spectator, Luty 2008
2005 ***** Znakomite – Decanter Christmas Edition, Styczeń 2008
2005 92 punkty – International Wine Cellar – Stephen Tanzer, Styczeń 2008
2005 90 punktów – Wine & Spirits, Luty 2008
2004 91 punktów – Wine Enthusiast, Grudzień 2007
2005 17,5+ punktów – Jancis Robinson, Październik 2007
2004 Wysoce Polecane – Decanter, Grudzień 2006
2003 Wysoce Polecane – Decanter, Listopad 2006
2003 92 punkty – winereviewonline.com Sierpień 2006
2003 90 punktów – Wine Enthusiast, Czerwiec 2006
2003 91 punktów – Sibaritas (Hiszpania) Luty/Marzec 2006
Pochodzenie:
-Tupungato, Gualtallary, Mendoza, Argentyna,
uprawiane i butelkowane
Szczepy
– Malbec, Cabernet, Sauvignon
Winemaker
Matias Michelini
Enolog
Michel Rolland
Winnice
W okolicach Andów, wysokość 1200 metrów (4000 stóp). Skalista gleba o luźnej strukturze. Przycinanie, nawadnianie i cięcie liści robione tak, aby osiągnąć niskie zbiory o wysokiej jakości grona.
Proces wytwarzania
Selekcja kiści winogron (stoły do sortowania). Układają się w zbiornikach pod własnym ciężarem. Wstępna zimna maceracja w niskiej temperaturze. Fermentacja przy użyciu wybranych drożdży w kontrolowanej temperaturze. Późniejsza maceracja fermentacyjna w ciągu 20 dni.
Dojrzewanie
100% wina dojrzewa w nowych beczkach z francuskiego dębu w ciągu 14 miesięcy. Pozostaje przynajmniej dziewięć miesięcy w butelkach przed dystrybucją.
Uwagi smakowe winemakera
Głęboki i intensywny purpurowy kolor z fioletowymi odcieniami.
Demonstruje niezwykle intensywny aromat dojrzałych czerwonych i czarnych owoców, mieszanych z pikantnymi i mineralnymi nutami takimi jak czarny pieprz i eukaliptus. Jego długie dojrzewanie we francuskim dębie uwydatnia eleganckie zamglone aromaty wanilli, tytoniu i czekolady. W snaku jest słodkie i bogate po czym przechodzi w pełne i skoncentrowane podniebienie. Czuje się liczne dojrzałe taniny.
Jego mineralne i owocowe wrażenia smakowe wskazują na wino o długiej żywotności, elegancji i finezji. Polecamy rozlewanie przynajmniej dwadzieścia minut przed podaniem.
Argentyna
pojemność: 0,75 l.
zawartość alk. 14%
Reviews
There are no reviews yet.