Brak produktów w koszyku.
Suau 15 letnia 37% 0,7
200,00 zł
Poprzednia najniższa cena: 200,00 zł.
Brandy Suau produkowana jest w Bodega Suau, na Majorce, w okolicach Pont d’Inca, w gorzelni założonej w 1851 roku przez kapitana Juana Suau i Bennaser. Jest to brandy produkowana według znanego, hiszpańskiego systemu “Solera”, zgodnie z miejscową tradycją od ponad 160 lat. Corocznie w Bodega Suau produkowana jest ograniczona ilość 30.000 butelek tej wyśmienitej brandy.
Trunek leżakuje 15 lat, w miejscowych piwnicach, w 225 litrowych beczkach, wykonanych z amerykańskiego dębu Limousin, które nadają mu wspaniałego złocistego koloru i pełnego smaku. Podczas wieloletniego leżakowania brandy odparowuje z beczek. Jej objętość zmniejsza się o ok.10%, jednak co roku beczki uzupełniane są “świeżą” brandy, do pełnej objętości 225 litrów. Takie uzupełnianie odbywa się przez 7 kolejnych lat. Na taki pracochłonny proces produkcji typu “solera” może sobie pozwolić niewielu hiszpańskich producentów.
Następnie beczki poddawane są dalszemu leżakowaniu aż do osiągnięcia pożądanego wieku, 15, 20, 25,30,40,50 i nawet 100 lat, a następnie są butelkowane i w takich wersjach wprowadzane do sprzedaży.
Out of stock
Description
UWAGA!!! NIE WYSYŁAMY ALKOHOLU KURIEREM W PRZYPADKU ZAMÓWIEŃ OD OSÓB PRYWATNYCH, TYLKO ODBIÓR OSOBISTY NA UL. ŚW. STANISŁAWA 12 W WARSZAWIE!!! W przypadku opłacenia zamówienia alkoholu z wysyłką, przy zwrocie pieniędzy zostanie potrącona prowizja DOTPAY!
Brandy Suau produkowana jest w Bodega Suau, na Majorce, w okolicach Pont d’Inca, w gorzelni założonej w 1851 roku przez kapitana Juana Suau i Bennaser. Jest to brandy produkowana według znanego, hiszpańskiego systemu “Solera”, zgodnie z miejscową tradycją od ponad 160 lat. Corocznie w Bodega Suau produkowana jest ograniczona ilość 30.000 butelek tej wyśmienitej brandy.
Trunek leżakuje 15 lat, w miejscowych piwnicach, w 225 litrowych beczkach, wykonanych z amerykańskiego dębu Limousin, które nadają mu wspaniałego złocistego koloru i pełnego smaku. Podczas wieloletniego leżakowania brandy odparowuje z beczek. Jej objętość zmniejsza się o ok.10%, jednak co roku beczki uzupełniane są “świeżą” brandy, do pełnej objętości 225 litrów. Takie uzupełnianie odbywa się przez 7 kolejnych lat. Na taki pracochłonny proces produkcji typu “solera” może sobie pozwolić niewielu hiszpańskich producentów.
Następnie beczki poddawane są dalszemu leżakowaniu aż do osiągnięcia pożądanego wieku, 15, 20, 25,30,40,50 i nawet 100 lat, a następnie są butelkowane i w takich wersjach wprowadzane do sprzedaży.
Reviews
There are no reviews yet.