Brak produktów w koszyku.
Toschi Nocello orzechowy 24% 0,7l karton
100,00 zł
Poprzednia najniższa cena: 100,00 zł.
Popularny włoski likier produkowany z orzechów włoskich i laskowych, poddawanych maceracji w alkoholu. Orzechy pochodzą z własnych upraw istniejącej od 1945 roku, rodzinnej firmy Toschi, którą w Vignoli nieopodal Modeny założyli bracia Grancarlo i Lanfranco. W Dolinie Padu, uchodzącej za jeden z najlepszych regionów sadowniczych we Włoszech, bracia rozpoczęli produkcję wiśni w alkoholu, stopniowo poszerzając i wzbogacając asortyment o kolejne pozycje, zwłaszcza likiery: Fragolì, Mirtillì, Nocino, Nocello, Lemoncello. Obecnie firma ma siedzibę w Savignano sul Panaro i zatrudnia około 60 pracowników.
Orzechy wykorzystywane do wyrobu likieru mają status surowca ekologicznego; są zbierane ręcznie i selekcjonowane. Nocello ma dobrze wyważony smak, nieprzesadnie słodki, delikatnie cierpki. Otrzymał szereg wyróżnień, m.in. srebrny medal International Wine & Spirit Competition w Londynie, srebrny medal Internationaler Spirituosen Wettbewerb w Niemczech, a także srebrny medal International Wine & Spirit Competition w San Francisco.
Polecany mocno schłodzony, prosto z zamrażalnika, albo na kostkach lodu. Podkreśla też smak kawy i lodów.
Out of stock
Description
Popularny włoski likier produkowany z orzechów włoskich i laskowych, poddawanych maceracji w alkoholu. Orzechy pochodzą z własnych upraw istniejącej od 1945 roku, rodzinnej firmy Toschi, którą w Vignoli nieopodal Modeny założyli bracia Grancarlo i Lanfranco. W Dolinie Padu, uchodzącej za jeden z najlepszych regionów sadowniczych we Włoszech, bracia rozpoczęli produkcję wiśni w alkoholu, stopniowo poszerzając i wzbogacając asortyment o kolejne pozycje, zwłaszcza likiery: Fragolì, Mirtillì, Nocino, Nocello, Lemoncello. Obecnie firma ma siedzibę w Savignano sul Panaro i zatrudnia około 60 pracowników.
Orzechy wykorzystywane do wyrobu likieru mają status surowca ekologicznego; są zbierane ręcznie i selekcjonowane. Nocello ma dobrze wyważony smak, nieprzesadnie słodki, delikatnie cierpki. Otrzymał szereg wyróżnień, m.in. srebrny medal International Wine & Spirit Competition w Londynie, srebrny medal Internationaler Spirituosen Wettbewerb w Niemczech, a także srebrny medal International Wine & Spirit Competition w San Francisco.
Polecany mocno schłodzony, prosto z zamrażalnika, albo na kostkach lodu. Podkreśla też smak kawy i lodów.
Reviews
There are no reviews yet.